Vásárlói tájékoztató

A MEGRENDELÉS STÁTUSZA

A web-áruházban leadott és a web-áruház által visszaigazolt megrendelés a Megrendelő és a web-áruházat működtető - mint távollévő felek - közötti magyar nyelvű, írásos szerződésnek minősül.

Web-áruházból történt megrendelés nélkül az internetes, kedvezményes árat biztosítani nem tudjuk. Ebben az esetben a normál fogyasztói áron van lehetősége vásárolni.SZÁLLÍTÁSI, ÁTVÉTELI LEHETŐSÉGEK, FIZETÉSI MÓDOK
A megrendelt termékeket többféle módon veheti át, amelyet a rendelés elküldésekor állíthat be:

Budapesti személyes átvétel
Rendelését e-mail-ben történő átvételi értesítésünket követően készpénzfizetés ellenében, illetve a kiállított számla értékének előre utalását követően átveheti központi raktárunkban:


Smilepaper.hu Kft.
Bp. IV. Ezred u. 2. - Európa Center B2/6 épület - 57-es 58-as raktári kapu
Nyitva tartás: H-Cs: 8.30-15.30, P: 8.30-13.30Ebben az esetben csomagolási és szállítási díjat nem számolunk fel. Készpénzes fizetés esetén 5 munkanapig őrizzük meg a megrendelt termékeit. Amennyiben 5 munkanapon túl kívánja a megremdelését átvenni, kérjük a megrendelés megjegyzés rovatában jelezze.

Vidéki személyes átvétel
Vidéki telephelyünkön történő átvételi igényét kérjük jelezze a rendelés megjegyzés rovatában. Rendelését e-mail-ben történő átvételi értesítésünket követően készpénzfizetés ellenében, illetve a kiállított számla értékének előre utalását követően átveheti bátonyterenyei üzemünkben:


Smilepaper.hu Kft.
Bátonyterenye, Tarjáni út 5.
Nyitva tartás: H-Cs: 8.30-13.30, P: 8.30-12.30Ebben az esetben csomagolási és szállítási díjat nem számolunk fel. Készpénzes fizetés esetén 5 munkanapig őrizzük meg a megrendelt termékeit. Amennyiben 5 munkanapon túl kívánja a megrendelését átvenni, kérjük a megrendelés megjegyzés rovatában jelezze.

Kézbesítés futárszolgálattal utalást követően
Amennyiben ezt az opciót választja a rendeléséről számla kerül kiállításra, amelyet e-mailben eljuttatunk önnek. Az összeg átutását követően - miután az összeg beérkezett a számlánkra, vagy az utalásának banki igazolását e-mailben eljuttatja hozzánk - a rendelését átadjuk a futárszolgálatnak. A kézbesítési idő az utalást követően 2 munkanap.

Ebben az esetben a futárdíjon felül a rendelését egyéb költség nem terheli.

Kézbesítés futárszolgálattal utánvéttel
Amennyiben ezt az opciót választja a rendelésének összeállítását követően a csomagot átadjuk a futárszolgálatnak. A kézbrsítési idő 2 munkanap.

Ebben az esetben a futárdíjon felül a rendelését utánvételi költség terheli.

Raklapos kézbesítés
Abban az esetben, ha nagyobb mennyiségű terméket rendel kedvezőbb szállítási költséggel veheti át rendelését, ha raklapos szállítást kér. Ennek alapvető feltétele, hogy a megrendelőnek gondoskodnia kell a raklapos áru átvételéről, mozgatásáról. A szállítócég targoncával nem rendelkezik, a géplocsivezető sem tudja a raklapnyi terméket felvinni a 2. emeletre, vagy behordani az épületbe, erről a megrendelőnek kell gondoskodnia. Raklapos feladás esetén a feladás napját követő munkanapon a megrendelés megérkezik a szállítási címre, a teherautó újbóli kiállása ismételt szállítási költség felszámítását vonja maga után. Alapesetben a raklapok ára nem kerül a webes rendelésen feltüntetésre. Az áru átvétele során csereraklap biztosítására számítunk, amennyiben csereraklapot a szállítócégnek nem tudnak biztosítani, akkor utólag a raklap ára is felszámításra kerül.


Nagy mennyiségű rendelés esetén számoltassa ki a web-áruházzal futárszolgálat és raklapos feladás esetére a szállítási költségeket, így könnyebben ki tudja választani az Ön számára optimális szállítási formát.


SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

A személyes átvétel esetén - a készletek értékelését követően - minden esetben és minden beérkezett rendelés tekintetében e-mailben értesítést küldünk a lehetséges átvétel időpontjairól. Enélkül a megrendelt termékekért ne induljon el.

Személyes átvételi mód választása esetén az átvétel lehetséges időpontjairól kiküldött értesítő levelet követően maximálisan két hétig félretesszük a megrendelt termékeket, de az 5 munkanapon túli átvételi szándékát kérjük rendeléskor a megjegyzés mezőben közölje. Az ezt követő időszakban a Smilepaper.hu Kft fenntartja a jogot, hogy a terméket értékesítse.


POSTAI KÉZBESÍTÉS

Postai kézbesítés esetén a csomag postára adásának napján a rendelésen megadott e-mail címen a Megrendelőt értesítjük a feladás tényéről. A  kézbesítés időtartama általában a feladástól számított 2 munkanap.

Felhívjuk figyelmét, hogy a kézbesítőtől csak bontatlan, sérülésmentes csomagot vegyen át. Amennyiben a csomagot a megítélése szerint felbontották, vagy sérült, akkor átvétel előtt vetessen fel jegyzőkönyvet a kézbesítővel, vagy átvétel nélkül küldje vissza a csomagot a Smilepaper.hu Kft.nak. Kérjük, hogy lehetősége szerint a történtekről tájékoztasson bennünket az info@smilepaper.hu címen.

A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

Megrendelőink a rendelés leadását követően – szabvány termékek esetén - a termékek átvételéig elállhatnak a megrendelt termékek megvásárlásától. Ezt jelezhetik a rendelés leadását igazoló automatikus válaszüzenetben feltüntetett elérhetőségek bármelyikén, vagy e-mailben az info@smilepaper.hu címre lemondónyilatkozatot küldve. Lemondónyilatkozat esetén kérjük a rendelés pontos beazonosítását: név, megrendelt termékek, rendelés dátuma, esetleg rendelésszám.

Postai úton történő kézbesítés esetén, ha a kézbesítés a megrendelő hibájából hiúsult meg (pontatlan cím; a címen nem volt átvételre jogosult személy; a címen hagyott postai értesítés ellenére a megrendelő a csomagot később sem veszi át), de ismételt kézbesítést kér, akkor azt az előző, kézbesítetlen csomag kézbesítési díjának megfizetése mellett igényelheti.

Az elektronikus megrendeléssel történő vásárlástól való elállás szabályait a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet rendezi. Ennek értelmében a Vásárló – nem egyedi termékek esetében - indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a megrendelt termék kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül. Amennyiben a Vásárló eddig az időpontig írásbeli megerősítést nem kapott  elállási jogát a megerősítés kézhezvételétől számított 8 napig, a termék kézhezvételétől számított legfeljebb 3 hónapig gyakorolhatja.

A Smilepaper.hu Kft. az elállás tényét kizárólag a Vásárló írásos nyilatkozatát követően fogadja el, az elállásról szóló nyilatkozatot elegendő 8 munkanapon belül elküldeni az info@smilepaper.hu címre.

Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére a Smilepaper.hu Kft-nek nincs lehetősége, azokat átvétel nélkül visszaküldi.

Elállás esetén az interneten megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a vásárló meg sem rendelte volna a terméket a web-áruházban. Az elállási jog gyakorlása során a vevő köteles viselni az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket, a Borítékonline.hu Kft. pedig köteles legkésőbb 30 napon belül a termék vételárát visszatéríteni.

A csomagot a kézbesítést követően a Smilepaper.hu Kft. akkor köteles visszavenni, ha a termékek hiánytalanul, sérülésmentes állapotban kerül vissza a központi raktárába. Visszavétel esetén a Smilepaper.hu Kft. követelheti a termék nem szakszerű tárolásából  fakadó károk megtérítését.

A Smilepaper.hu Kft. téves rendelés estén a sérülésmentes és hiánytalan szabványborítékok tekintetében az átvételt követő 8 napon belül cserét biztosít.

A HIBÁS TERMÉKEK CSERÉJE

A gyártási hibás termékeket a Smilepaper.hu Kft. saját költségén cseréli. Szakszerűtlen felhasználásból, tárolásából adódó sérülések esetén a Smilepaper.hu Kft. a sérült termékeket nem köteles kicserélni.